Workshops en trainingen

 

Workshops en trainingen

De Praktijk Paul Leers verzorgt workshops en trainingen. Ze worden allen gegeven in Amersfoort. De ééndaagse Workshop The Work of Byron Katie is ook uitermate geschikt voor hulpverleners die in korte tijd een waardevolle methodiek willen toevoegen aan hun werkwijze. Informeer gerust bij eventuele vragen.

Voelt u zich aangetrokken tot het volgen van een van deze workshops of trainingen maar komen de data niet overeen met uw wensen? Indien u zelf nog twee andere mensen kunt vinden verzorg ik aan huis dezelfde training voor een klein gezelschap. De data worden in overleg gepland en de prijs blijft hetzelfde.
 

WORKSHOPS EN TRAININGEN
 

DATUM
 

INSCHRIJVING
 

Training omgaan met hoogsensitiviteit (hsp)

 

vanaf 28-04-10

open

Individuele training omgaan met hoogsensitiviteit (hsp)

 

op afspraak

open

Workshop The Work of Byron Katie

 

13-03-10

open
 Meditatie en Visualisatie
 

vanaf 18-01-10
vanaf 18-01-10
 

ochtendgroep open
avondgroep open

Workshop Gronden

 

17-04-10

open

Mindfulness op het werk

 29-05-10 

 
open
 

Training helende meditaties

 

 

open

Verbeter je leven in 30 stappen

 

vanaf 22-01-10

open

Balans in Werk

 

vanaf 03-02-10

open

 

Training omgaan met hoogsensitiviteit (hsp)

Ben je snel moe, voel je je snel overweldigd of niet op je gemak? Heb je meer behoefte aan evenwicht en innerlijke rust? Er bestaat een grote kans dat je een hoogsensitieve persoonlijkheid bent. Hoogsensitiviteit is het verschijnsel waar vele mensen mee te maken hebben. Het is de moeite om de dagelijkse hoeveelheid prikkels die op je afkomt te verwerken, met alle belastende gevolgen van dien. Spanningen overnemen, snel stressverschijnselen krijgen in een hectische omgeving en moeilijk om kunnen gaan met veranderingen, snel van streek bij onvriendelijkheid en een te grote kwetsbaarheid ervaren; dat zijn een paar kenmerken van hoogsensitiviteit. Dit is geen tekortkoming in de eigen persoonlijkheid. De klachten komen niet voort uit een trauma of zwakke karaktertrek maar uit de zintuiglijke overgevoeligheid.

In deze training zijn veel praktische ideeën en oefeningen ondergebracht om je intuïtie te herkennen, te begrijpen en te versterken. Je leert effectiever omgaan met je emoties en je manier van denken. De last van je gevoeligheid raakt op de achtergrond en je zelfkennis groeit. Iedere hoogsensitieve persoon kan zijn eigen pluspunten gaan ontdekken.

  Tijd: 5 woensdagavonden van 19.30 u tot 22.00 u
  Data:  28-04 / 12-05 / 26-05 / 09-06 / 23-06
  Locatie: Het Zwin 9 in Amersfoort (Kattenbroek)
  Kosten: € 130 incl. BTW
  Aantal: maximaal 8 deelnemers
  Incl.:  uitgebreide werkmap
  Info: info@spirituele-therapie.nl

 

Individuele training omgaan met hoogsensitiviteit (hsp)

Voel je je aangetrokken tot het volgen van deze training? (zie bovenstaande tekst) Komen de aangegeven data niet goed uit? Ervaar je de druk van een groep als te belastend? Dan is wellicht een individuele training precies wat je zoekt.
De stof van de groepstraining is ook bij dit traject het uitgangspunt.
De begeleiding kan echter helemaal worden afgestemd op je persoonlijke wensen en aandachtspunten. In deze training zijn veel praktische ideeën, theorie en oefeningen ondergebracht om je intuïtie te herkennen, te begrijpen en te versterken. Je leert effectiever omgaan met je emoties en je manier van denken. De last van je gevoeligheid raakt op de achtergrond en je zelfkennis groeit. Iedere hoogsensitieve persoon kan zijn eigen pluspunten gaan ontdekken. De training wordt ondersteund met een uitgebreide werkmap.
De 5 bijeenkomsten duren 1,5 tot 2 uur en worden in overleg gepland.
De kosten bedragen € 250,- incl. BTW. Omgerekend per uur is dit een zeer aantrekkelijk aanbod. Neem bij vragen nog even contact met me op.

 

Workshop The Work of Byron Katie 

Wil je…vrij en gelukkig zijn, ongeacht de situatie? Leren je gevoelens beter te hanteren? Leren je relaties te verbeteren? Vier vragen die je leven veranderen? Leer dan The Work of Byron Katie te gebruiken in je leven. Vele mensen over de hele wereld gingen je voor. Oordeel over je naaste. Schrijf het op. Stel vier vragen. Keer het om. Binnenin je ligt alle wijsheid te wachten totdat het wordt opgemerkt. The Work biedt ons een manier om onze pijnlijke oorlog met de realiteit te stoppen, zodat we een heldere kijk op de dingen krijgen.

Door specifieke, indringende vragen te stellen, onderzoeken we ons denken en worden we ons bewust van onze verwarring. Dit is zelfrealisatie. Het is een kans voor het denken om zichzelf te ontmoeten. In plaats van onze oordelen te onderdrukken, gebruiken we ze als uitgangspunt voor zelfrealisatie. Je doet The Work en merkt dat je gevoel verandert. Dat is de kracht van de waarheid. Ontdek helderheid door het onderzoek en treed je ongemak tegemoet met begrip.

* Deze workshop is ook uitermate geschikt voor hulpverleners die in korte tijd een waardevolle methodiek willen toevoegen aan hun werkwijze. Werken met overtuigingen is hierbij het uitgangspunt.

  Tijd: één zaterdag van 9.30 u tot 16.30 u
  Datum: 13-03-10
  Locatie: Het Zwin 9, Amersfoort (Kattenbroek)
  Kosten: € 70 incl. BTW
  Aantal:  maximaal 10 deelnemers
  Incl.:   uitgebreide werkmap en lunch
  Info: info@spirituele-therapie.nl

         

Meditatie en Visualisatie

  • Ben je nieuwsgierig naar meditatie en visualisatie?

  • Denk je heimelijk dat het toch niets voor je is?

  • Heb je behoefte aan rust en verheldering?

  • Wil je ook zoveel mogelijk uit je leven halen?

Denk dan aan Meditatie en Visualisatie

Meditatie betekent dat je je bewust concentreert op iets. Visualisatie is een techniek om met behulp van je verbeelding datgene tot stand te brengen wat je wilt in dit leven. Het geeft je de sleutel om een reëel contact te krijgen met veranderingsprocessen in jezelf en je omgeving. Door regelmatige beoefening zullen technieken ertoe bijdragen dat je rustiger wordt, dat je je sterke wil voelt en dat je beter in je kracht blijft.
Op deze manier leg je de basis voor een gezond en evenwichtig leven. Waarom zou je je geest tegen je laten werken, als je hem kan trainen om voor je te werken?

De oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk. We zitten op makkelijke stoelen. Er is voldoende afwisseling tussen de oefeningen. Het is niet saai of moeilijk. Bij voldoende belangstelling start ik vanaf Januari 2010 een groep voor belangstellenden. Ik wil gaan werken in blokken van 10 bijeenkomsten. Daarna beslis je of je verder wilt gaan. Informeer vrijblijvend of schrijf je alvast in.

 

Ochtendgroep

  Tijd: tien maandagochtenden van 09.30 - 10.45 u
  Data: Vanaf vanaf 18-01-10
  Locatie: Het Brandpunt, Amersfoort (Kattenbroek)
  Kosten: € 90 incl. BTW
  Aantal:  maximaal 10 deelnemers
  Info: info@spirituele-therapie.nl

 

Avondgroep

  Tijd: tien maandagavonden van 20.00 – 21.15 u
  Data: Vanaf vanaf 18-01-10
  Locatie: Centrum De Ontmoeting, Amersfoort (Kattenbroek)
  Kosten: € 90 incl. BTW
  Aantal:  maximaal 10 deelnemers
  Info: info@spirituele-therapie.nl

        

Workshop Gronden

Gronden is het lichamelijk en geestelijk herstellen van het contact met de aarde. Het geeft je de mogelijkheid volledig in het hier en nu aanwezig te zijn. Als je  gegrond bent, zit je in de kracht van je lichaam en bent je stabiel. In onze cultuur zijn maar weinig mensen van nature gegrond. Daardoor kunnen we snel  uit evenwicht raken.  Gevoelens van stress, angst, onzekerheid en vermoeidheid liggen dan op de loer. We verliezen dan de grond onder onze voeten. Onze grond vormt onze wortels en daardoor krijgen we voeding, kracht en stabiliteit. Als we gegrond zijn, kunnen we niet vallen, wat ons een gevoel van innerlijke veiligheid geeft. We voelen ons dan stil, evenwichtig en helder, vrij van stress van het dagelijks leven.

In deze workshop van één middag maak je kennis met het begrip gronden. Door middel van de vele oefeningen, technieken en tips die je worden aangereikt maak je kennis met dit principe. Gronden werkt herstellend bij geestelijke en lichamelijke uitputting na een lange periode na spanning. Gronden is een manier om af te rekenen met stress, schept helderheid door stilte, verhoogt de vitaliteit en geeft innerlijke veiligheid.

  Tijd: één middag van 13.00 u tot 16.30 u
  Datum:  17-04-10
  Locatie: Het Zwin 9, Amersfoort (Kattenbroek)
  Kosten: € 40 incl. BTW
  Aantal: maximaal 6 deelnemers
  Incl.: uitgebreide werkmap
  Info: info@spirituele-therapie.nl


Mindfulness op het werk

Voel je je opgejaagd in je werk? Heb je de indruk niet meer echt tot rust te komen? Zou je meer werkplezier willen ervaren? Veel werkende mensen voelen zich moe en gejaagd. We zijn constant bereikbaar en vullen zelfs onze vrije tijd met veeleisende activiteiten. De kans op stress en burnout neemt toe. Mindful betekent opmerkzaam zijn in het moment. Je gaat zelf ervaren en je onderzoekt de werking van jouw geest. Daardoor ontwikkel je een betere focus op je werkzaamheden. Je leert gezonder en relaxter leven en werken. Hierdoor krijg je meer vrijheid ten aanzien van je gedachten en emoties. Een toestand waarin je gefocust, kalm, scherp en helder bent. Dan pas kun je echt loslaten en leven in vertrouwen. Laat je verrassen. Kosten € 75,- incl. lunch, werkmap en CD. Info; Prakrijk Paul Leers, www.spirituele-therapie.nl, 033 4558334 of mail naar info@spirituele-therapie.nl
 

  Tijd: een zaterdag van 10.00 u tot 16.30 u
  Data:  29-05-10
  Locatie: Het Zwin 9, Amersfoort (Kattenbroek)
  Kosten: € 75,- incl. BTW
  Aantal: maximaal 6 deelnemers
  Incl.: uitgebreide werkmap, CD en lunch
  Info: info@spirituele-therapie.nl

 

Training helende meditaties

Heb je behoefte om aan jezelf te werken? Heb je geen zin om in therapie te gaan? De training helende meditaties kan je helpen je eigen kracht te vinden en innerlijke heelheid te realiseren. Het werken met innerlijke beelden en inspirerende meditaties vormt hiertoe een krachtig en positief instrument. Het pakt je complexen aan en is een zachte methode om ze te verwerken. De beelden die je krijgt zijn helemaal van jezelf, en voor dat moment de beste weerspiegeling van je onbewuste. De thema’s die aan de orde komen zijn; hier en nu, je innerlijke moeder en vader, je innerlijke rechter, schuld en schaamte, je eigen kracht, je innerlijke kind en je innerlijke heelheid. Je hoeft er alleen maar naar te kijken en de bijbehorende gevoelens te ervaren. Je hoeft ze niet rationeel te begrijpen of te kunnen verklaren. Sta ervoor open, ervaar het, accepteer het, en je zult merken dat in de periode daarna er subtiel dingen in je gaan veranderen. Vijf avonden van twee uur. Kosten € 95,- Maximaal 5 personen.

  Tijd: vijf dinsdagavonden van 20.00 - 22.00 uur
  Data:   
  Locatie: Het Zwin 9, Amersfoort (Kattenbroek)
  Kosten: 95.- incl. btw
  Aantal: maximaal 5 personen
  Info: info@spirituele-therapie.nl


Verbeter je leven in 30 stappen

Voor verbetering is verandering nodig. En voor de meeste veranderingen moet je iets anders doen dan wat je nu doet. We kunnen piekeren, klagen en zeuren over wat we allemaal beter willen in ons leven, maar we zullen toch echt zelf in actie moeten komen om iets te bereiken. Wil je graag maar lukt het niet je motivatie vast te houden? Deze training met uitgebreide brochure is een steuntje in de rug. Elke dag kun je een nieuwe opdracht uitvoeren, 30 stappen in totaal. Soms een heel eenvoudige en luchtige oefening, soms eentje waarvoor tijd moet worden vrijgemaakt. Het zijn psychologisch verantwoorde oefeningen die zich richten op verschillende aspecten van je leven. Denk hierbij aan je klussenlijst, leven in aandacht, schrijfopdrachten, je overtuigingen, je energiebalans, grenzen stellen, kortom beter zorgen voor jezelf. De opdrachten worden gezamenlijk uitgevoerd en thuis afgemaakt. Dit alles wordt omlijst met meditatieve aandachtsoefeningen (mindfulness) in vijf bijeenkomsten. Geniet van elke stap die je zet. Gun jezelf je goede voornemens te realiseren en krijg een leuker leven. Vijf vrijdagochtenden vanaf 22 januari 2010 van 09.30 tot 12.00 uur. Kosten € 130,- Maximaal 6 personen.

 
  Tijd: vijf vrijdagochtenden van 09.30 - 12.00 uur
  Data:   22-01 / 05-02 / 19-02 / 05-03 / 19-03-10
  Locatie: Het Zwin 9, Amersfoort (Kattenbroek)
  Kosten: 130.- incl. btw incl. uitgebreide werkmap
  Aantal: maximaal 6 personen
  Info: info@spirituele-therapie.nl

 

Training Balans in werk

Voelt u zich overbelast? Ben u gejaagd en snel uit evenwicht? Heeft u geen balans tussen werk en privé? Onvrede, stress, vage klachten, verlies aan eigenwaarde en burnout liggen op de loer. Kom in BALANS en krijg weer energie en enthousiasme. Deze training begint met het werken aan herstel. Je krijgt inzicht in wie je bent en wat je wilt. Je kijkt naar je mogelijkheden, zonder jezelf te begrenzen. Er wordt gewerkt met opdrachten die je helpen je huidige werkomstandigheden in kaart te brengen en te veranderen waar dat nodig is. Daarnaast gebruik ik methodieken als The Work, visualisaties, ontspanningsoefeningen, het inspiratiespel en een werkmap met theorie, opdrachten en vele praktische tips. De training vraagt een ontdekkende houding. De enige die kan zorgen dat het écht beter gaat ben je zelf. Zo ontdek je wie je werkelijk bent en wat je met je leven wilt bereiken. Benut je inspiratiebronnen volledig zodat je weinig last heeft van je belemmeringen. Dit unieke en inspirerende programma is op maat gemaakt en gebaseerd op ruim 20 jaar ervaring met individuen en groepen rondom werk- en levensvragen. Ik werk met een kleine groep zodat er voldoende ruimte is voor uitwisseling. Zes woensdagavonden in Amersfoort-Noord. Kosten vanaf € 195,- inclusief uitgebreide werkmap.


 
  Tijd: zes woensdagavonden van 19.30 tot 22.00 uur
  Data: 03-02 / 17-02 / 03-03 / 17-03 / 31-03 / 14-04-10
  Locatie: Het Zwin 9, Amersfoort (Kattenbroek)
  Kosten: € 195 incl. BTW voor particulieren
€ 295 excl. BTW via de werkgever
  Aantal:  maximaal zes deelnemers
  Incl.:   uitgebreide werkmap
  Info: info@spirituele-therapie.nl
 

 

 

© Webmiep Design